over ons

Wie zijn wij? Broekema Notaris is een kantoor met veel expertise op uiteenlopende gebieden. Wij luisteren goed, stellen de juiste vragen, geven directe opties en adviseren gericht. Niet te formeel met moeilijke vaktermen, maar ongedwongen en in normaal Nederlands. U krijgt een normale gesprekspartner wanneer u belangrijke beslissingen moet nemen.

lees verder

zoek

Ophef over executieveilingen


gepost op
6 augustus, 2012
geschreven door
Henk Broekema
categorie
Geen categorie
reacties
0 reacties

De afgelopen periode was er grote ophef over de kosten van executieveilingen. Tendentieuze berichtgeving van de Vereniging Eigen Huis was hier de oorzaak van.

Minister Opstelten heeft direct een onderzoek ingesteld. De uitkomsten van het onderzoek ontkrachten de aantijgingen van de Vereniging Eigen Huis.

De hernieuwde belangstelling voor executieveilingen in de media was voor het Dagblad van het Noorden aanleiding om een verslag te maken van de Regioveiling in het Postillion Hotel Haren. Voor de regio Groningen (stad en provincie) worden de veilingen aldaar gehouden.

De zaal was 19 juli jongstleden goed gevuld, ongeveer zeventig mensen waren aanwezig. Was het vroeger zo dat er uitsluitend kon worden deelgenomen door in de zaal aanwezig te zijn, in het huidige digitale tijdperk doet internet ook volop mee. Via internet waren er ongeveer zestig belangstellenden. Twee van de totaal vijf panden werden er via ons kantoor geveild.

De werking van internet lijkt een verhoging van de verkoopopbrengst ten goede te komen; dit is een positieve ontwikkeling voor de geldverstrekkers en degene van wie de woning door de bank wordt verkocht.

RSS nuzakelijk

Recente berichten

Recente reacties

reageer