over ons

Wie zijn wij? Broekema Notaris is een kantoor met veel expertise op uiteenlopende gebieden. Wij luisteren goed, stellen de juiste vragen, geven directe opties en adviseren gericht. Niet te formeel met moeilijke vaktermen, maar ongedwongen en in normaal Nederlands. U krijgt een normale gesprekspartner wanneer u belangrijke beslissingen moet nemen.

lees verder

zoek

column Henk Broekema in Haren de Krant juni 2015


gepost op
26 juni, 2015
geschreven door
Dagmar Nielsen
categorie
Geen categorie
reacties
0 reacties

Vakantie

Het seizoen met mooi zonnig weer en aangename temperaturen is aangebroken. In deze periode gaan velen van ons met vakantie. De vakantie vraagt de nodige voorbereiding.

Waar gaan we naar toe, wat nemen we mee en wat moet er voor die tijd nog worden geregeld.

Zijn bijvoorbeeld onze identiteitsbewijzen nog geldig, hebben we een reisverzekering nodig. of is de bestaande verzekering toereikend. Velen van ons zullen er niet graag bij stilstaan dat het misschien ook verstandig is om voor die tijd nog even na te denken over wat er zou kunnen gebeuren wanneer we tijdens de vakantie een ongeluk krijgen. Hebben we voor die situatie ook alles onder controle ?

Dekken de bestaande verzekeringen de ziektekosten, de kosten van repatriëring en wat als één van ons tijdens de vakantie komt te overlijden.

Een bezoek aan de notaris kan wenselijk zijn om in kaart te brengen of u alles goed heeft geregeld.

De notaris kan u bijvoorbeeld helpen om ervoor te zorgen dat -bij een langdurig verblijf- in een (buitenlands) ziekenhuis uw financiële zaken adequaat behandeld blijven worden.

In geval van overlijden kan een testament ervoor zorgen dat de afwikkeling van de nalatenschap soepel(er) kan verlopen.

Wanneer minderjarige kinderen worden getroffen door het overlijden van één of beide ouders is een goede testamentaire regeling eigenlijk een “must”.  Variërend van het treffen van een regeling voor de afwikkeling tot het treffen van maatregelen voor de situatie dat beide ouders zijn overleden; in dit kader valt onder meer te denken aan een voogdijregeling en een aparte financiële begeleiding.

Kortom voldoende reden om voor de vakantie nog even een check te laten doen bij de notaris, dan kunt u zorgeloos op reis gaan. Een fijne vakantie!

 

RSS nuzakelijk

Recente berichten

Recente reacties

reageer