over ons

Wie zijn wij? Broekema Notaris is een kantoor met veel expertise op uiteenlopende gebieden. Wij luisteren goed, stellen de juiste vragen, geven directe opties en adviseren gericht. Niet te formeel met moeilijke vaktermen, maar ongedwongen en in normaal Nederlands. U krijgt een normale gesprekspartner wanneer u belangrijke beslissingen moet nemen.

lees verder

zoek

column Henk Broekema in Haren de Krant december 2015


gepost op
18 december, 2015
geschreven door
Henk Broekema
categorie
Geen categorie
reacties
0 reacties

logo

De digitale wereld

De jaarwisseling is een moment van reflectie. Wat heeft het jaar dat een einde neemt ons gebracht en wat verwachten we van het nieuwe jaar.

In 2015 kondigde de belastingdienst aan dat de blauwe enveloppe haar langste tijd heeft gehad en in 2016 digitaal verder gaat. 2015 was ook het jaar van de enorme stijging van het aantal aankopen via internet, maar ook het jaar van menige DDoS aanval, waardoor websites voor kortere of langere duur werden platgelegd en het jaar dat door middel van hacking weer vele privé-gegevens in handen vielen van criminelen.
De samenleving digitaliseert in een hoog tempo; een niet te stoppen proces. Een proces waar het nogal al eens aan mankeert hoe er met privacy gevoelige gegevens wordt omgegaan. De overheid probeert misbruik van deze privacy gevoelige gegevens tegen te gaan. Met ingang van 1 januari 2016 worden de regels aangescherpt waar het bijvoorbeeld betreft datalekken. Er komt een meldplicht en hoge boetes kunnen worden opgelegd.
Het voorkomen van digitale (identiteits-)fraude wordt steeds belangrijker.
Het notariaat in Nederland zal in 2016 hier ook een bijdrage aan gaan leveren.
In 2016 zal NotarisID worden geïntroduceerd. Een betrouwbaar en veilig digitaal identificatie- en
authenticatiemiddel ontwikkeld voor particulieren en bedrijven. Binnenkort kan een ieder bij de notaris een digitale, persoonlijke identiteit laten vastleggen, de NotarisID. Via de NotarisID-app op smartphone of tablet kunnen gebruikers zich daarna eenvoudig en veilig identificeren. Niet alleen in de communicatie met de notaris of de overheid, maar ook bij webwinkels en andere aanbieders op internet als bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen.
Ik wens iedereen een voorspoedig, digitaal fraudevrij, 2016.

RSS nuzakelijk

Recente berichten

Recente reacties

reageer