over ons

Wie zijn wij? Broekema Notaris is een kantoor met veel expertise op uiteenlopende gebieden. Wij luisteren goed, stellen de juiste vragen, geven directe opties en adviseren gericht. Niet te formeel met moeilijke vaktermen, maar ongedwongen en in normaal Nederlands. U krijgt een normale gesprekspartner wanneer u belangrijke beslissingen moet nemen.

lees verder

zoek

beeldend kunstenaar Dirk Hakze exposeert geluksschilderijen bij broekema.nielsen notarissen


gepost op
15 november, 2017
geschreven door
Henk Broekema
categorie
Geen categorie
reacties
0 reacties

In de notarispraktijk van broekema.nielsen worden in de maanden november 2017 tot en met januari 2018 schilderijen geëxposeerd van beeldend kunstenaar Dirk Hakze. Deze werken zijn ontstaan tijdens zijn panorama projecten, die veelal op de stranden aan de Noordzee tot stand zijn gekomen. De schilderijen zijn het resultaat van een synesthetische ervaring. Als de kunstenaar muzikale klanken – veelal klassieke muziek – hoort, ziet hij kleuren. Deze zet hij om in geabstraheerde zeegezichten, die het muziekstuk verbeelden. Zelf zegt Dirk Hakze erover: “Als ik de muziek weergeef, ontstaat er bij mij een aaneenschakeling van geluksmomenten. De juiste klank van de muziek te treffen in kleur, is iets waar ik helemaal in op kan gaan. Ik zie mijn werk dan ook als geluksschilderijen”.

Europese Culturele hoofdstad 2018

Op dit moment geniet de kunstenaar veel bekendheid met zijn project: “The Colorfield Perfomance” in Sloten. Het project is door de organisatie van Culturele Hoofdstad 2018 (Leeuwarden) opgenomen in haar hoofdprogramma. Vanaf mei 2018 gaat hij samen met 400 Europese kunstenaars een groot Land-Art project uitvoeren. Het Gesamtkunstwerk bestaat uit 499 panelen, waaraan iedere dag gewerkt gaat worden door groepen kunstenaars. Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.thecolorfieldperfomance.com

Het werk van de kunstenaar wordt internationaal gewaardeerd en bevindt zich in diverse grote particuliere- en bedrijfscollecties.

broekema.nielsen

Bij broekema.nielsen wordt nog nooit eerder geëxposeerd werk van deze Friese kunstenaar getoond. Zeelandschappen die zijn ontstaan op de Nocturnes van Frederic Chopin, zijn in het kantoor als een aaneengeschakelde serie opgehangen, zodanig dat zij een verrassende werking hebben binnen de horizontale geleding van het gebouw. Ook geven een zestal schilderijen die op de muziek van de Japanse componist Toru Takemitsu zijn gemaakt, een onbestemde ruimte in het kantoorpand een eigen identiteit.
Wie nieuwsgierig is geworden naar de geluksschilderijen van Dirk Hakze is tijdens kantooruren (08:30 – 17:00 uur) van harte welkom.

Dirk Hakze was ook meerdere malen actief op de kunstmarkt in Haren

.

RSS nuzakelijk

Recente berichten

Recente reacties

reageer