over ons

Wie zijn wij? Broekema Notaris is een kantoor met veel expertise op uiteenlopende gebieden. Wij luisteren goed, stellen de juiste vragen, geven directe opties en adviseren gericht. Niet te formeel met moeilijke vaktermen, maar ongedwongen en in normaal Nederlands. U krijgt een normale gesprekspartner wanneer u belangrijke beslissingen moet nemen.

lees verder

zoek

uw geld en de oude dag, financiële uitbuiting

De eigen bijdrage voor de zorg thuis of opname in een zorginstelling roept  veel ongeruste vragen op zoals:

“Moet ik nu mijn eigen huis opeten?” of “Wat gaat mij dit straks dan allemaal kosten?”. 

Wij helpen u graag in een persoonlijk gesprek om samen met u te bekijken of het nodig en gewenst is in uw situatie iets te regelen.

Het onnodig doen van schenkingen of het aanpassen of maken van nieuwe testamenten willen wij u helpen te voorkomen, sterker nog: het is zelfs niet in alle gevallen gewenst om direct vermogen over te hevelen.

U krijgt van ons een deskundig advies, desgewenst bij u thuis.

mijn geld, mijn leven

Wanneer u ouder wordt en minder mobiel, wordt u afhankelijk van uw omgeving. Sommige zaken gaan immers niet meer zo makkelijk als vroeger. Het is fijn wanneer u in uw omgeving mensen hebt die u willen helpen. Niet alle hulp die u krijgt is echter zo onschuldig als u in eerste instantie vermoedt.

Als Broekema Notaris zijn wij maatschappelijk actief op het terrein van het voorkomen (en tegen gaan) van financiële uitbuiting van ouderen.

Graag willen we u in dit kader helpen om te voorkomen dat de goed bedoelde hulp uiteindelijk leidt tot financiële uitbuiting. Ook hier geldt voorkomen is beter dan genezen.

zie hiervoor ook:
www.hetkopland.nl/veilig-thuis/financiele-uitbuiting

contact

Indien u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Henk Broekema. Desgewenst komt hij graag – zonder extra kosten in rekening te brengen – bij u thuis langs.