over ons

Wie zijn wij? Broekema Notaris is een kantoor met veel expertise op uiteenlopende gebieden. Wij luisteren goed, stellen de juiste vragen, geven directe opties en adviseren gericht. Niet te formeel met moeilijke vaktermen, maar ongedwongen en in normaal Nederlands. U krijgt een normale gesprekspartner wanneer u belangrijke beslissingen moet nemen.

lees verder

zoek

testament


Of u een testament nodig heeft is een persoonlijke vraag. Wij leggen u uit wat er gebeurt als u geen testament heeft en wat de wet dan voor u geregeld heeft. Daarnaast bekijken wij samen met u wat u door het maken van een testament kunt regelen. In een testament kan onder meer worden vastgelegd wie wat uit uw nalatenschap gaat ontvangen en wie de zaken gaat regelen als u er niet meer bent. Via een testament kunt u zelfs een een goed doel aanwijzen als uw erfgenaam.

wel of geen kinderen

Als u kinderen heeft of een kind gaat krijgen kan dit ook een reden  zijn om een testament te maken.

Zeker voor ongehuwde partners is dit erg van belang. Als u namelijk niets heeft geregeld is uw kind uw enige erfgenaam en krijgt hij of zij uw vermogen, uw partner doet dan niet mee. Als u testamenten maakt met uw partner zal er waarschijnlijk ook een samenlevingscontract gemaakt moeten worden.

Maar ook voor gehuwden met kinderen heeft de wet niet alles geregeld en zijn er genoeg redenen om wel een testament te maken. Overigens is het zo dat als u getrouwd bent en geen kinderen of testament heeft, bij het overlijden van de langstlevende echtgenoot diens familie al het vermogen erft. De familie van degene die als eerste is komen te overlijden blijft dan met lege handen achter.

Door het maken van een testament beschermt u uw partner. Hoe ver die bescherming precies gaat, hangt af van uw wensen.

de erfenis privé houden

Via een testament kunt u ook regelen dat uw vermogen niet naar de “koude kant” vererft bij scheiding. U bepaalt namelijk dat uw erfenis buiten de gemeenschap van goederen van de echtgenoten blijft en niet gedeeld hoeft te worden met een partner.

advies op maat

Juist omdat een testament zo persoonlijk is, is elke akte die wij maken toegesneden op uw situatie. Wij geven u graag een advies op maat!

wijzigen of herroepen

Een testament kan overigens altijd worden gewijzigd of worden ingetrokken.

Ook voor een intrekking is de notaris nodig. Van de herroeping of het nieuwe testament wordt door ons mededeling gedaan aan het Centraal Testamentenregister, zodat altijd te achterhalen is of er een testament is gemaakt.

digitale kluis

Op digitaal gebied heeft u waarschijnlijk wel al een grote hoeveelheid verschillende wachtwoorden en inlogcodes aangemaakt. Op bijvoorbeeld facebook en andere sociale media heeft u misschien ook wel gegevens staan.

Voor u is een digitale kluis een aantrekkelijke optie. In deze kluis kunt u de inloggegevens van al uw accounts en uw belangrijke documenten veilig opslaan. U heeft zelf altijd toegang tot deze kluis. U kunt op ieder gewenst moment inloggegevens van nieuwe accounts toevoegen en wachtwoorden terugzoeken. U heeft al uw belangrijke gegevens op een veilige plaats bij elkaar.

Uw erfgenamen kunnen vervolgens bij uw overlijden uw profielen op internet verwijderen. Dit voorkomt dat sociale netwerk websites nog jarenlang verjaardagsherinneringen naar uw contacten sturen.

Wij kunnen u behulpzaam zijn dit op de meest veilige manier te realiseren.

contact

Indien u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Henk Broekema. Desgewenst komen we graag bij u thuis langs, zonder extra kosten in rekening te brengen.