over ons

Wie zijn wij? Broekema Notaris is een kantoor met veel expertise op uiteenlopende gebieden. Wij luisteren goed, stellen de juiste vragen, geven directe opties en adviseren gericht. Niet te formeel met moeilijke vaktermen, maar ongedwongen en in normaal Nederlands. U krijgt een normale gesprekspartner wanneer u belangrijke beslissingen moet nemen.

lees verder

zoek

samenwonen, trouwen of registeren als partners


Als u gaat samenwonen of al een tijdje samen woont, doet u dat misschien al een poos zonder contract. Misschien twijfelt u of u wilt samenwonen of juist wilt trouwen. Daarnaast heeft u ook nog de mogelijkheid om u bij de gemeente te laten registreren als partners. In de wet is voor gehuwden en geregistreerd partners al veel geregeld, voor samenwonenden is dat niet het geval en dan moeten de zaken voor u onderling wel echt goed geregeld zijn.

samenlevingscontract

Denkt u eens aan uw nabestaandenpensioen of wilt u dat de gezamenlijk aangekochte woning voor uw partner blijft? Hoeveel erfbelasting moet er betaald worden?

Genoeg reden dus waarom een contract of zelfs in aanvulling daarop een testament handig of zelfs noodzakelijk is.

huwelijksvoorwaarden of partnerschapsvoorwaarden

Als u besluit te trouwen of uw wilt registeren als partners en u rechtstreeks naar de gemeenteambtenaar gaat om elkaar het ja-woord te geven, regelt de wet dat u in een beperkte gemeenschap van goederen gehuwd of geregistreerd bent. Is dat echter wel uw bedoeling?

Misschien heeft u wel en onderneming of gaat u een onderneming starten en wilt u risico’s uitsluiten. Het kan ook zijn dat een van u beiden meer vermogen heeft dan de ander of misschien heeft u wel al kinderen uit een eerdere relatie.

In al deze gevallen kunt u in overleg met ons huwelijksvoorwaarden of partnerschaps- voorwaarden laten maken.

De keuze tussen een wettelijke beperkte gemeenschap van goederen en huwelijksvoorwaarden of partnerschaps- voorwaarden kunt u het beste maken vóór dat u bij de gemeenteambtenaar staat.

wijziging huwelijks/ of partnerschapsvoorwaarden

Natuurlijk kunt u ook tijdens het huwelijk nog huwelijksvoorwaarden maken of tijdens het geregistreerd partnerschap nog partnerschapsvoorwaarden maken of wijzigen. In dat geval moet vaak ook de (beperkte) gemeenschap van goederen verdeeld worden, waarbij geldt dat voor elk te verdelen soort goed de wettelijke regels gevolgd moeten worden.

maatwerk

Het klaarmaken van dergelijk akten is maatwerk en hoe de akte er dan precies uit komt te zien, hangt helemaal af van wat u wilt.

contact

Indien u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Henk Broekema.